El per què?Les persones i associacions que formen part de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes es manifesten cada mes des de fa més de cinc anys. Ho fem per a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme així com l'anul·lació dels judicis il·legals de la dictadura franquista. També demanem aquestes justes reivindicacions per als centenars de víctimes de la transició.

Exigim la fi de la impunitat franquista que perviu avui, protegida encara per les actuals lleis i el mateix estat que fa de la Llei d'Amnistia de 1977 punt d'ancoratge de la batejada com democràcia del Regne d'Espanya. Llei qüestionada per més d'un organisme internacional com l'ONU.

A l'estat espanyol s'han comès els més terribles crims de lesa humanitat, imprescriptibles per la seva pròpia naturalesa. Entre els més punyents de tots aquests crims està el negacionisme sistemàtic de la salvatge repressió, disfressada de guerra o conflicte d'ordre públic dins d'un règim feixista, l'únic d'Europa no censurat per aquest estat.

Volem agrair a totes i tots els que ens heu fet costat en aquesta digna lluita els vostres ànims, el suport a les nostres campanyes i l'afecte rebut de paraula i de cor.

Ens veiem cada dissabte final de mes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

dilluns, 21 d’octubre de 2013

QUARANTA-QUATRENA CONCENTRACIÓ VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ. CONTRA EL FEIXISME.
Aquest octubre el feixisme ens ha saludat braç en alt, però la Memòria ha respost aixecant el cap. Cara al vent amb tota la dignitat que ens dóna la lluita per les nostres víctimes per a dir que, per molt que ens vulguin trepitjar, no tenen autoritat moral per coaccionar-nos i fer-nos enrere perquè el nostre camí només va cap endavant, cap a la justícia, fins i tot creuant l'oceà. I per més obstacles que ens posin, per molt que ens vulguin insultar amb les seves paraules o els seus fets, els hi diem que no passaran. Els botxins han estat desfilant per sobre dels ossos de les seves víctimes, els nostres familiars i amics, i les seves accions assassines i repressores han creat un exèrcit democràtic a la recerca de la veritat i la reparació. La seva salutació feixista ha tingut resposta al Fossar de la Pedrera i al Cementiri de Tarragona i cada mes la tindrà a la plaça de Sant Jaume per part de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes. No oblidem mai.