El per què?Les persones i associacions que formen part de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes es manifesten cada mes des de fa més de cinc anys. Ho fem per a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme així com l'anul·lació dels judicis il·legals de la dictadura franquista. També demanem aquestes justes reivindicacions per als centenars de víctimes de la transició.

Exigim la fi de la impunitat franquista que perviu avui, protegida encara per les actuals lleis i el mateix estat que fa de la Llei d'Amnistia de 1977 punt d'ancoratge de la batejada com democràcia del Regne d'Espanya. Llei qüestionada per més d'un organisme internacional com l'ONU.

A l'estat espanyol s'han comès els més terribles crims de lesa humanitat, imprescriptibles per la seva pròpia naturalesa. Entre els més punyents de tots aquests crims està el negacionisme sistemàtic de la salvatge repressió, disfressada de guerra o conflicte d'ordre públic dins d'un règim feixista, l'únic d'Europa no censurat per aquest estat.

Volem agrair a totes i tots els que ens heu fet costat en aquesta digna lluita els vostres ànims, el suport a les nostres campanyes i l'afecte rebut de paraula i de cor.

Ens veiem cada dissabte final de mes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

dimecres, 13 de maig de 2009

30 DE MAIG. QUARTA CONCENTRACIÓ PER LA VERITAT, LA JUSTÍCIA I LA REPARACIÓ


Aquesta propera concentració no és una més. Volem visualitzar que darrera de la nostra feina, de la nostra lluita per la Veritat, la Justícia i la Reparació, hi ha un compromís de tots els que estem treballant pels drets de les víctimes del franquisme. Per això us demanem un petit esforç, creiem que no és massa comparat amb els sacrificis dels que ens van precedir i dels que encara ens acompanyen, i saben perfectament que va ser la repressió franquista perquè la van patir personalment. Tots els que estem implicats en la defensa dels drets de les víctimes del feixisme en aquest Estat, tots nosaltres som víctimes del passat, d'aquest present desagraït i, si no reivindiquem i exigim, serem víctimes per sempre d'un futur d'oblit. Tots plegats hem de sortir al carrer a demanar allò que ens deuen, ho farem aquesta vegada?
Convoqueu cadascú dels que rebeu aquest missatge els vostres familiars, amics i companys, segur que tots podem fer-nos acompanyar per varies persones conscienciades de que l'estat espanyol té un deute que saldar amb els ciutadans, que van lluitar i lluiten per la llibertat i la democràcia en aquest país.

És molt trist haver de demanar Justícia per als lluitadors antifeixistes després de més de 30 anys de Transició, però encara ho és més no fer-ho.

Fem d'aquesta quarta concentració un acte multitudinari, entre tots podem! Prou impunitat per als crims del franquisme!No oblideu les fotos dels vostres familiars.

Rebeu la nostra gratitud,

La Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes.