El per què?Les persones i associacions que formen part de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes es manifesten cada mes des de fa més de cinc anys. Ho fem per a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme així com l'anul·lació dels judicis il·legals de la dictadura franquista. També demanem aquestes justes reivindicacions per als centenars de víctimes de la transició.

Exigim la fi de la impunitat franquista que perviu avui, protegida encara per les actuals lleis i el mateix estat que fa de la Llei d'Amnistia de 1977 punt d'ancoratge de la batejada com democràcia del Regne d'Espanya. Llei qüestionada per més d'un organisme internacional com l'ONU.

A l'estat espanyol s'han comès els més terribles crims de lesa humanitat, imprescriptibles per la seva pròpia naturalesa. Entre els més punyents de tots aquests crims està el negacionisme sistemàtic de la salvatge repressió, disfressada de guerra o conflicte d'ordre públic dins d'un règim feixista, l'únic d'Europa no censurat per aquest estat.

Volem agrair a totes i tots els que ens heu fet costat en aquesta digna lluita els vostres ànims, el suport a les nostres campanyes i l'afecte rebut de paraula i de cor.

Ens veiem cada dissabte final de mes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

dimecres, 15 d’abril de 2009

TERCERA CONCENTRACIÓ PER LA VERITAT, LA JUSTÍCIA I LA REPARACIÓAquest 25 d’abril, a la plaça de Sant Jaume, a les 12 hores, ens tornarem a reunir per a demanar Veritat, Justícia i Reparació.

Les víctimes que van defensar la República tenen en aquest mes de commemoració i reivindicació de la legalitat robada el 17 de juliol de 1936, un record més viu. És per tant, per a tots nosaltres, molt més punyent, tantes dècades després, haver de demanar Justícia per a totes les lluitadores i lluitadors antifeixistes.

A la que va ser Plaça de la República, direm: Prou impunitat per als crims del franquisme! i exigirem que aquesta consigna sigui un fet. Es tracta d’un deute democràtic vers les víctimes, les seves famílies i tots els que volem la plena democràcia.

Tornarem a exigir l’anul·lació del judici al President Companys, l’anul·lació de tots els judicis del franquisme, i recollirem signatures amb aquesta petició.

Us convoquem i us esperem. Feu presents a aquells que per desgràcia ja no estan amb nosaltres portant les seves fotografies. Posem rostre a les dones i homes que van patir la brutal repressió franquista per a recordar a tothom que el botxins mai van pagar pels seus execrables crims.

Abril republicà, abril de reivindicació, abril de Veritat, Justícia i Reparació.