El per què?Les persones i associacions que formen part de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes es manifesten cada mes des de fa més de cinc anys. Ho fem per a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme així com l'anul·lació dels judicis il·legals de la dictadura franquista. També demanem aquestes justes reivindicacions per als centenars de víctimes de la transició.

Exigim la fi de la impunitat franquista que perviu avui, protegida encara per les actuals lleis i el mateix estat que fa de la Llei d'Amnistia de 1977 punt d'ancoratge de la batejada com democràcia del Regne d'Espanya. Llei qüestionada per més d'un organisme internacional com l'ONU.

A l'estat espanyol s'han comès els més terribles crims de lesa humanitat, imprescriptibles per la seva pròpia naturalesa. Entre els més punyents de tots aquests crims està el negacionisme sistemàtic de la salvatge repressió, disfressada de guerra o conflicte d'ordre públic dins d'un règim feixista, l'únic d'Europa no censurat per aquest estat.

Volem agrair a totes i tots els que ens heu fet costat en aquesta digna lluita els vostres ànims, el suport a les nostres campanyes i l'afecte rebut de paraula i de cor.

Ens veiem cada dissabte final de mes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

divendres, 12 d’octubre de 2012

TRENTA-QUATRENA CONCENTRACIÓ PER LA VERITAT, LA JUSTÍCIA I LA REPARACIÓ. PER LA MEMÒRIA!.
Un poble sense memòria és un poble sense futur, sense drets ni llibertats.

Quan ens roben la memòria ens volen robar la legitimitat de la lluita pels drets anul·lats ara per llei i la lluita per conquerir tot allò que es va somiar quan es va plantar cara el feixisme sense por i amb dignitat durant més de 40 anys. 

Per les llibertats engarjolades per la història, per les robades i exterminades, per les que encara queden per recuperar i conquerir, defensem la memòria com una eina imprescindible de victòria contra el totalitarisme neoliberal i feixista.

Us esperem el dissabte 27 a les 12 hores a Sant Jaume per una memòria activa, reivindicativa i lluitadora.