El per què?Les persones i associacions que formen part de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes es manifesten cada mes des de fa més de cinc anys. Ho fem per a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme així com l'anul·lació dels judicis il·legals de la dictadura franquista. També demanem aquestes justes reivindicacions per als centenars de víctimes de la transició.

Exigim la fi de la impunitat franquista que perviu avui, protegida encara per les actuals lleis i el mateix estat que fa de la Llei d'Amnistia de 1977 punt d'ancoratge de la batejada com democràcia del Regne d'Espanya. Llei qüestionada per més d'un organisme internacional com l'ONU.

A l'estat espanyol s'han comès els més terribles crims de lesa humanitat, imprescriptibles per la seva pròpia naturalesa. Entre els més punyents de tots aquests crims està el negacionisme sistemàtic de la salvatge repressió, disfressada de guerra o conflicte d'ordre públic dins d'un règim feixista, l'únic d'Europa no censurat per aquest estat.

Volem agrair a totes i tots els que ens heu fet costat en aquesta digna lluita els vostres ànims, el suport a les nostres campanyes i l'afecte rebut de paraula i de cor.

Ens veiem cada dissabte final de mes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

diumenge, 21 d’abril de 2013

TRENTA-NOVENA CONCENTRACIÓ VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ. PROU DEL ATADO Y BIEN ATADO.Sota la impunitat d'una monarquia pervertida en el seu origen dictatorial les víctimes del franquisme no han trobat ni veritat, ni justícia, ni reparació, ni tan sols reconeixement a la seva lluita per les llibertats i la real democràcia, aquella que exerceixen les ciutadanes i els ciutadans no els súbdits.  

En aquesta fase de l'agònica transició, més que mai, és necessari un trencament democràtic, la reivindicació de l'esperit de la república en els seus principis de laïcititat, igualtat, fraternitat i de llibertat. Tot això en un temps de criminalització de la mobilització social que reivindica tot allò pel que van lluitar les i els antifeixistes que amb el seu sacrifici van custodiar la veritable memòria democràtica.

En aquests temps insuportables de retallades socials i econòmiques, de drets i dignitat hem de dir prou al atado y bien atado del general assassí. Prou a una constitució que neix amb el signe de l'àliga i que es modifica amb nocturnitat a favor dels que ens escanyen cada dia. Prou a un dia a dia de mentides que volen convertir en veritats amb la seva màquina de propaganda al més pur estil nacional-socialista. Prou a una etapa on l'immobilisme dels de sempre marquen el nostre destí i l'oblit i el menyspreu pels que van conquerir les nostres victòries socials. Prou a un estat espanyol que assenyala amb el dit als que no es resignen a la mort de la nostra malalta i corrupta democràcia, als que la volen guarir dels seus mals endèmics per fer-la forta, participativa, militant dels drets humans i viva, titllant-los de feixistes en aquest món del revés.

Per un abril de repúbliques, de valors republicans universals, laic, de serveis públics gratuïts i de qualitat, de conquestes pendents per a les dones, de minories sense marginar, de defensa dels drets humans. Un abril on les nostres víctimes visquin en una eclosió d'una primavera de veritat, justícia i reparació.

Us esperem el proper dissabte 27 d'abril.