dijous, 12 de març del 2009

21 DE MARÇ. CONCENTRACIÓ VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ A LA PLAÇA SANT JAUME




La Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes us convoca a la concentració per la Veritat, la Justícia i la Reparació, que el proper dissabte 21 de març a les 12 del migdia es realitzarà a la Plaça de Sant Jaume.

Les nostres reivindicacions són molt clares i contundents. Diem prou a la impunitat dels crims del franquisme i exigim l’anul·lació de tots els judicis d’aquesta etapa, des del cop d’estat feixista del 1936 fins a la Transició. Per tant exigim l’anul·lació del judici al President de la Generalitat Lluís Companys, representant democràtic del poble de Catalunya, assassinat pel franco-feixisme. Per una justícia més eficaç i ràpida de reparació, demanem urgentment la modificació de la Llei 52/07 de Memòria Històrica per a que totes les resolucions dictades pels tribunals franquistes siguin declarades nul·les de ple dret.

Us esperem amb les fotografies dels vostres familiars i amics, víctimes del franquisme, per posar rostre a la repressió i donar protagonisme a tan valuosos ciutadans i ciutadanes anònimes, defensors de la legalitat vigent republicana i lluitadors per les llibertats.

Nosaltres, que encara gaudim del dret de reivindicació, no deixem de fer ús d’aquest en nom de tots aquells que no van poder fer-ho durant la dictadura i que ara ja no estan amb nosaltres. Per ells, per elles: anul·lació del judicis franquistes, Veritat, Justícia i Reparació.