El per què?Les persones i associacions que formen part de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes es manifesten cada mes des de fa més de cinc anys. Ho fem per a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme així com l'anul·lació dels judicis il·legals de la dictadura franquista. També demanem aquestes justes reivindicacions per als centenars de víctimes de la transició.

Exigim la fi de la impunitat franquista que perviu avui, protegida encara per les actuals lleis i el mateix estat que fa de la Llei d'Amnistia de 1977 punt d'ancoratge de la batejada com democràcia del Regne d'Espanya. Llei qüestionada per més d'un organisme internacional com l'ONU.

A l'estat espanyol s'han comès els més terribles crims de lesa humanitat, imprescriptibles per la seva pròpia naturalesa. Entre els més punyents de tots aquests crims està el negacionisme sistemàtic de la salvatge repressió, disfressada de guerra o conflicte d'ordre públic dins d'un règim feixista, l'únic d'Europa no censurat per aquest estat.

Volem agrair a totes i tots els que ens heu fet costat en aquesta digna lluita els vostres ànims, el suport a les nostres campanyes i l'afecte rebut de paraula i de cor.

Ens veiem cada dissabte final de mes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

dimarts, 16 de març de 2010

NOVENA CONCENTRACIÓ VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ. DISSABTE 27 DE MARÇ.


El dissabte 27 de març ens tornarem a trobar com tots els mesos a les 12 del migdia a la plaça de Sant Jaume per a exigir Veritat, Justícia i Reparació.

En aquest temps de desmotivació generalitzada on tothom vol assolir les seves fites de manera ràpida i còmoda i si això no es produeix abandona, la perseverança de tots aquells companys i companyes que no deixem de demanar l'aplicació dels drets humans per a les víctimes del franquisme és molt lloable. No té més mèrit que el de ser fidels a la lluita antifeixista dels nostres companys i companyes, avis i pares que van començar el mateix dia del cop d'estat feixista del 36, que es va perllongar durant la dictadura, la transició i aquest espai indefinit de democràcia impossible on l'hereu del dictador ens obliga a ser súbdits sense opcions.

La Lluita continua perquè moralment ha de continuar i durant tot el temps que calgui, fins que es faci Justícia, sense deixar espai al derrotisme, en una cursa de fons on no hem de deixar de visualitzar la meta.

En aquesta tasca de reclamació de drets inalienables d'uns pobles que volen conformar un grup de ciutadans lliures, amb dret de decidir, necessitem sumar forces: republicans, antimonàrquics, defensors dels drets humans, amants de la veritable democràcia, tots hem de continuar plantant cara a uns temps foscos que venen de lluny i que encara ens acompanyen.